COOLsupport

Stichting COOLsupport is opgericht om de uitvoering van Camp COOL, een coachingsweek voor jongeren met een chronisch nieraandoening, te realiseren. Ook organiseert Stichting COOLsupport weekenden voor ouders van deze jongeren. Dit in nauwe samenwerking met de hulpverleners en de Nierstichting.

 

Eén week per jaar is landgoed Berkenrode in Heemstede het thuishonk van 25 jongeren. Omdat zij lotgenoten zijn herkennen ze zonder woorden wat de ander doormaakt. Buiten dat ze zelf leren door de aangeboden workshops, kunnen ze elkaar dus optimaal ondersteunen.

 

En dat is precies wat Camp COOL wil: chronisch zieke jongeren ondersteuning bieden bij het vinden van hun weg binnen de huidige maatschappij. Welke extra elementen hebben zij nodig om mee te kunnen doen  met de maatschappij, en wat hebben zij nodig om het gevoel te krijgen dat ook zij ertoe doen?

 

Steun het goede werk van Stichting COOLsupport. Doe mee aan de Supportloop, koop loten, of doneer!

 

Jane: ‘Ik doe mee aan de Supportloop omdat ik graag een stapje meer zet voor alle jongeren van de toekomst!’

 

 

 

23
Deelnemers
50
Verkochte loten

Stichting COOLsupport doet mee op 30 september in Rotterdam!

Stichting COOLsupport zal het door hen opgehaalde bedrag gebruiken voor:

 

  • Het organiseren van een lang weekend voor chronisch zieke lotgenoten tussen 12 en 15 jaar, met dezelfde doelstelling. Juist in deze leeftijd als het lagere schoolkind naar de middelbare school gaat, is ondersteuning van groot belang.
  • Het opzetten van een ‘maatjesproject’.  Over het algemeen houden jongeren contact met elkaar, ook na Camp COOL. Het is gebleken dat buddy’s ondersteuning nodig hebben om hun jongere lotgenoot goed te kunnen begeleiden.

Deel dit evenement op social media!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief