Ypsilon

LOOP MEE VOOR YPSILON OP 30 SEPTEMBER IN ROTTERDAM

 

Wat doet Ypsilon

 

Ypsilon steunt, adviseert en vertegenwoordigt familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid en behartigt hun belangen.
Door het land verspreid organiseren ruim 40 regionale afdelingen gespreksbijeenkomsten, hulp en advies. Ypsilon verspreidt betrouwbare en deskundig informatie via de adviesdienst (telefonisch en online), de website, brochures en het kwartaalblad Ypsilon Nieuws. Op landelijk, regionaal en lokaal niveau behartigt Ypsilon de belangen van familie én patiënt bij hulpverleners, politiek, zorgverzekeraars en collega-organisaties.

 

Wat is psychosegevoeligheid

 

Als iemand een psychose heeft, raakt hij het contact met de werkelijkheid kwijt. Hij of zij kan in de war en angstig zijn, last hebben van hallucinaties of waandenkbeelden hebben. Het horen van stemmen en extreme achterdocht komt vaak voor.
Een psychose is niet alleen ingrijpend voor de patiënt, maar heeft ook een enorme impact op naasten en familieleden.
Op tijd en adequaat ingrijpen, goed geïnformeerde naasten en een goede samenwerking van hulpverlening, familie en patiënt bevordert het herstel.

Steun het goede werk van Ypsilon. Doe mee aan de Supportloop, koop loten of doneer!

 

Renske (28): ‘Ik doe mee aan de Supportloop omdat het ontzettend belangrijk is dat er meer aandacht komt voor de rol van de familie in het herstel- en behandelproces van de patiënt. Investeren in de familie, is investeren in de patiënt!’

 

26
Deelnemers
50
Verkochte loten

Ypsilon doet mee op 30 september in Rotterdam!

Ypsilon zal het opgehaalde bedrag gebruiken voor:

  • Het actief betrekken van professionals in het gedachtegoed van Ypsilon. Wij willen de hulpverleners in de GGZ meer bewust maken van de rol van de familie. Familie is cruciaal in het herstelproces van de patiënt.
  • Het versterken van de ruim 40 regionale afdelingen zodat de lokale belangen beter behartigd kunnen worden. Nu de zorg steeds meer door gemeenten wordt geregeld, is het van belang om veel meer op lokaal niveau de belangen van onze achterban te behartigen. Wij willen onze vrijwilligers in de regio ondersteunen in hun rol als belangenbehartiger.

Deel dit evenement op social media!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief