Veelgestelde vragen

Praktisch

Is de Supportloop rolstoelvriendelijk? Ja, Vidaa is rolstoeltoegankelijk. Er zijn invalidentoiletten aanwezig en de zaal is begaanbaar voor mensen in een rolstoel. Tevens zijn de routes van 3 en 5 kilometer rolstoelvriendelijk: de paden zijn goed begaanbaar voor mindervaliden en mensen in een rolstoel. Ook zal er niet te veel stijging en daling in de routes zijn. De routes van 10 kilometer zijn niet begaanbaar voor bovengenoemden, het kan zijn dat de wegen en paden onverhard zijn. Houd hier rekening mee bij je inschrijving!

Is de Supportloop geschikt voor kinderen? Zeker, neem vooral je hele gezin mee naar de Supportloop! Er is tijdens de ontvangst genoeg te doen voor kinderen. Ook kun je in een keer je hele gezin inschrijven en gebruik maken van het gezinstarief: het eerste gezinslid betaalt €25,- aan inschrijfkosten, elk daaropvolgend gezinslid slechts €10,-. Kinderen tot 12 jaar kunnen in het geval van een gezinsinschrijving gratis deelnemen. Let wel op: onder een gezin verstaan wij maximaal twee volwassenen (persoon ouder dan 18 jaar) en minimaal 1 kind jonger dan 18 jaar.

Kan ik mijn hond meenemen naar de Supportloop? Nee, de Supportloop is helaas niet geschikt hiervoor. Laat je hond of andere huisdieren dus thuis!

Kan ik met het openbaar vervoer komen? Dat kan wel, maar houd rekening met een wandeling van ongeveer 15 minuten tussen de locatie en de dichtstbijzijnde halte. We raden je aan om met de auto te komen, vooral als je minder goed ter been bent en de wandeling op zichzelf al genoeg uitdaging is! Er is genoeg parkeerplek: de parkeerplaats ligt op 100 meter van het gebouw. Kijk voor meer informatie en routebeschrijving op de pagina ‘Bereikbaarheid’.

Deelnemen

Waarom bedraagt het inschrijfgeld €25? Met de organisatie van de Supportloop willen we deelnemende patiëntenorganisaties de kans bieden een extra bedrag op de halen voor de eigen organisatie. Een extra steuntje in de rug dus! Voor veel patiëntenorganisaties zeer welkom. 80% van jouw bijdrage gaat naar de organisatie van jouw keuze: op de persoonlijke pagina van je organisatie staat vermeldt waar de opbrengst van de Supportloop aan besteed zal worden. 20% van jouw bijdrage wordt door stichting PGOsupport geïnvesteerd in de organisatie van de Supportloop. Voor de €25,- geniet je van een verzorgde middag, met een welkomsthapje en –drankje en een lunchpakket voor onderweg.

Je hebt als particulier de mogelijkheid om bij elke inschrijving van €25,- drie extra gratis loten te ontvangen. Deze loten zijn nog niet geregistreerd. Je hebt daardoor de mogelijkheid deze loten door te verkopen aan een derde à €5,- per stuk. De uiteindelijke koper moet het lot nog wel registreren via de homepage. Hierdoor kan iedereen in principe meedoen voor €10,-! Als je de loten voor eigen gebruik wilt houden registreer je ze op je eigen naam.

Kun je de €25,- eigenlijk niet missen maar wil je wel graag deelnemen? Misschien is er iemand in jouw directe omgeving die jou wil sponsoren! Vraag hem of haar het inschrijfgeld voor je te betalen. Misschien wil deze persoon zelf ook wel deelnemen!

Ik kan helaas niet deelnemen. Kan ik toch helpen? Ja, dit kan! Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Je kunt op 17 juni en/of 30 september helpen als vrijwilliger. Meld je aan door te mailen naar info@supportloop.nl.
  • Je kunt via www.supportloop.nl loten kopen of doneren ten goede aan de organisatie van jouw keuze.
  • Je kunt loten gaan verkopen. Als je graag met gedrukte loten werkt kun je een lotenboekje aanvragen bij de coördinator van jouw patiëntenorganisatie. De contactgegevens zijn te vinden op de organisatiepagina op deze website. Daarnaast kun je online loten verkopen aan een derde. Je koopt deze loten via de button ‘Loten kopen’ of tijdens je inschrijving. Zorg ervoor dat ze niet geregistreerd zijn na aankoop: de uiteindelijke koper dient het lot te registreren.
  • Je kunt namens je bedrijf de Supportloop steunen! Je kunt een donatie doen of mooier nog: sponsor ons (in natura)! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Charlotte van Andel.

Loterij

Ik heb een lot gekocht via een lotenboekje. Wat nu? Je hebt je lot(en) cash betaald aan de verkoper. De verkoper zorgt nu dat jouw geld terecht komt bij de coördinator van de patiëntenorganisatie. Het enige wat je nog dient te doen is jouw lot(en) registreren op de website: www.supportloop.nl. Dit kan via de button op de homepage, of via het menu: kies voor Loterij en voor Loten Registreren. Pas als je dit gedaan hebt is jouw lot geactiveerd en doe je mee aan de trekking. Je ontvangt hier per e-mail een bevestiging van.

Er is een prijs gevallen op mijn lot. Hoe wordt dit nu verder afgehandeld? Na de trekking op 2 oktober 2018 wordt er contact opgenomen met de prijswinnaars. Prijzen die makkelijk per post of e-mail verstuurd kunnen worden zullen op deze manier jouw kant op komen. De overige prijzen kunnen opgehaald worden bij stichting MEO te Haarlem.

Deel dit evenement op social media!