VOC

De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC) is in 1979 opgericht met als doel het behartigen van de belangen van couveusekinderen en hun ouders, tijdens de couveuseperiode en daarna. De VOC heeft drie hoofdactiviteiten.

 

Allereerst delen zij graag de informatie die zij in de afgelopen 35 jaar hebben verzameld. Niet alleen via de VOC-website, maar ook door uitgave van een kwartaalblad, organisatie van gastlessen en speciale initiatieven zoals het couveusekoffertje (voor broertjes en zusjes van de couveusekindjes). Als tweede wil de vereniging graag ouders en (zorg-)professionals verbinden. Zij regelen opvang en begeleiding van ouders van couveusekinderen en faciliteren verschillende vormen van contact tussen ouders. Via het Neokeurmerk werken ze samen met ziekenhuizen en andere organisaties concreet aan het verbeteren van de zorg voor de kwetsbaarste baby’s. De derde activiteit is ondersteuning en belangenbehartiging in politiek, zorg en bij verzekeraars. Ook volgen zij de ontwikkelingen rondom couveusebeleid en voorzien zij verschillende beroepsgroepen van advies.

 

Steun het goede werk van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen. Doe mee aan de Supportloop, koop loten, of doneer!

 

Tjarda: ‘Ik doe mee aan de Supportloop, omdat ik het belangrijk vind dat er meer bekendheid komt omtrent vroeggeboorte en alles wat hierbij komt kijken. Ook willen wij graag de ouders die nu nog met een kind in het ziekenhuis zijn een hart onder de riem steken.’

 

Deelnemers
Verkochte loten

De VOC doet mee op 30 september in Rotterdam!

De VOC zal het door hen opgehaalde bedrag gebruiken voor:

 

  • Het couveusedagboekje: De VOC heeft een eigen couveusedagboekje. Dit dagboekje wordt in de ziekenhuizen uitgedeeld aan couveuseouders om zo deze spannende periode te kunnen vastleggen. Het dagboek wordt niet alleen door de ouders bijgehouden, maar ook door de verpleging en is gebleken een belangrijk naslagwerk te zijn voor ouders op het moment dat ze thuis zijn. Het dagboekje draagt tevens bij in de verwerking van deze moeilijk periode. De VOC zou graag deze activiteit willen blijven voortzetten.
  • De couveusekoffer: Voor broertjes en zusjes van kinderen opgenomen op de neonatologie afdeling is er in de ziekenhuizen een couveusekoffer. Hierin zitten allerlei materialen die gebruikt kunnen worden om uit te leggen aan een kind wat er aan de hand is. De koffer bevat een kleine pop, stethoscoop, mini luier, kleurboek etc. De koffer wordt zeer gewaardeerd door zowel het ziekenhuis personeel als de ouders en is gebleken een goede methode te zijn om kinderen spelenderwijs uit te leggen wat het allemaal inhoud.

 

Deel dit evenement op social media!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief